Tips

Tvätta bilen

Tänker du tvätta bilen på uppfarten - läs först rekommendationerna från Täby Kommun 

Kabel-TV o Bredband:

Avtalet med Transit om kabel-TV avslutades hösten 2013. 

Nyckel till gemensamma förrådet:

Nyckel finns att låna hos alla ordinarie styrelseledamöter och suppleant (just nu i hus 44,52,64 och 70.)

Fönster:

Originalfönstren i husen har utbytbara glaskassetter. Om fönstret blir immigt på insidan (mellan glasrutorna) beror det på att kassetten har blivit otät och bör bytas ut.

En glasmästare som utför sådana byten är:

Daneby Glas,  Enebybergsvägen 23 Telefon: 08-758 09 42
Fax: 08-768 69 98 www.danebyglas.se

Husfärg:

De rätta färgkoderna till husen är W109 (ljus kulör)  W 110 (mörk kulör). Se denna länk för detaljerna om den ljusa färgen. Den mörka färgen finns beskriven på denna länk. Färghandeln kan blanda till den rätta nyansen med hjälp av dessa koder. Det finns även en tredje nyans på några av längorna. Prata med dina grannar för att försöka få samma färg på husen vid ommålning.

Använd den kulören som de andra husen i din länga har. Vid ommålning kan det bli så att den nya färgen är lite ljusare än den gamla. Det beror på att färgen åldras, så det är den nya färgen som är "rätt".

Ventilation:

Husen är från början utrustade med ventilationsanläggning som har värmeåtervinning. Tilluften kan regleras med ett spjäll för att ge lagom balans mellan till- och frånluft. Man bör ha lite mer flöde i frånluftskanalerna för att ventilera bort fuktig luft ur badrummen. Uteluften förvärms också med en elpatron, som kan ställas in på önskad temperatur, och att dra ner tilluften lite gör att elpatronen inte behöver lika mycket effekt.

OBS! Stryp inte igen tilluften helt, för då fungerar inte värmeåtervinningen!

Kökskåpan är som standard inkopplad till frånluften. Vid renovering av köket kan man välja någon av följande typer av köksfläkt:

  • Kåpa med spjäll för forcerad ventilation som kopplas till det befintliga systemet.
  • Köksfläkt med kolfilter. En frånluftsventil kan monteras på den befintliga ledningen för att få ventilation i köket.
  • Köksfläkt med egen avluftsledning. Den befintliga kanalen upp till vinden kan användas, men kopplas bort från återvinningsaggregatet och ha egen skorsten på taket. Fläktmotorn kan sitta i kåpan eller i skorstenen.

Ladda ner manual för ventilationsanläggningen eller läs den på skärmen här nedanför: